Dibond

Door op onderstaande plaatje te klikken kunt u de brochure bekijken (Engelstalig):


DIBOND is relatief licht en toch zeer stijve aluminium composietmateriaal, bestaande uit een kern van polyethyleen en aluminium dekplaten met een dikte van 0,3 mm.

Voor-en achterzijde zijn coil-coating volgens ECCA-normen. DIBOND wordt geleverd met een beschermfolie aan beide zijden.

DIBOND is perfect voor toepassingen in meubelbouw (keuken), interieur design, winkelinrichting en de vrijetijdsindustrie.

→ Naar de Dibond producten  → Naar de Sandwichplaat producten

Voordelen van Dibond

 • De speciale aluminium legering biedt een hogere weerstand tegen corrosie en voordelen bij de verwerking van
 • De super-polyester lak garandeert ideale drukeigenschappen, voor het scherm als voor digitaal printen
 • De zwarte PE-kern met UV-blocker verhoogt de UV-bestendigheid (in vergelijking met een heldere kern materiaal)
 • Ondanks zijn lichte gewicht, is DIBOND met een hoge stijfheid en een perfecte vlakheid, ook met dunne platen.
 • Uitstekende buitenkant stabiliteit binnen een bereik van temperaturen van – 50 tot +80 ° C en kleine thermische uitzetting
 • DIBOND is milieuvriendelijk volledig recyclebaar

Verdere voordelen van geanodiseerd DIBOND

 • Voedsel-safe
 • Slijtvaste

Product Range

Onze DIBOND effen kleuren zijn verkrijgbaar in een grote selectie van kleuren en oppervlakte-stijlen. Binnen dit bereik, vindt u ook het juiste paneel voor u.

Effen kleuren

Platinum wit (~ RAL 9016), verkeer geel (~ RAL 1023), licht ivoor (~ RAL 1015), verkeer rood (~ RAL 9020), brits groen, ultramarijn blauw (~ RAL 5002), gitzwart (~ RAL 9005) , metallisch aluminium (~ RAL 9006), mayagold metallic.

Verkrijgbaar in elke mat en hoogglans met app. 25-40% glans graad volgens Gardner (mat) resp. app. 80% (hoogglans) en in verschillende combinaties: een kant mat / een zijde hoogglans, beide zijden mat of beide zijden hoogglans (tegen meerprijs).

DIBOND butlerfinish

De populaire DIBOND butlerfinish met de geborstelde aluminium oppervlak is ook beschikbaar in nieuwe metalen oppervlak stijlen: goud, koper en staal, met achterzijde gelakt in metallic aluminium. Ook met DIBOND butlerfinish, kunt u uiteraard rekenen op de ideale verwerking en recycling mogelijkheden, de uitstekende bedrukbaarheid en de geschiktheid voor de lange termijn buitentoepassingen.

DIBOND gespiegeld

DIBOND spiegel is de eerste Aluminium composiet paneel in zijn soort en het resultaat van belangrijke R & D-uitgaven geleid door de vraag naar een duurzame en storingsvrije spiegel-plaatmateriaal. De duurzame en zeer reflecterende spiegel afwerking weegt de helft ivm een glazen spiegel van dezelfde dikte. Dit is een absoluut voordeel bij het vervoer, het bevestigen en het gebruik in bijvoorbeeld retail design, winkelinrichting, tentoonstellingen en standbouw.

Een van de meest cruciale kwesties over DIBOND spiegel ten opzichte van spiegels van glas is dat DIBOND spiegel niet barst – een essentieel criterium voor de lokale overheden, de hotel-en vrijetijdsindustrie en andere gebieden waar de openbare veiligheid van het grootste belang is.

DIBOND spiegel kan bovendien direct digitaal worden bedrukt welke een nieuwe trend in sportcentra, winkelcentra en bewegwijzering binnen de detailhandel tot gevolg heeft.

Toepassingen

DIBOND is de nummer 1 composiet-paneel voor alle soorten borden, voor POS / POP-toepassingen, voor stands- en winkel-fitting, maar ook voor directe digitale afdrukken en premium presentaties, bijvoorbeeld in musea of op de kunst tentoonstellingen. Vooral dankzij de nieuwe 2050 mm breedte, wordt DIBOND uitermate geschikt voor naadloze exterieur LFP bewegwijzering en voor het verkleinen van restafval.

Last but not least: dankzij de grote verscheidenheid van nieuwe oppervlakken kunnen veel meer ideeën worden gerealiseerd met behulp van DIBOND:

 • Voor meubels
 • Voor winkelpuien
 • Voor bars, discotheken en hotels
 • Voor geluidsisolatie

Heeft u verder nog vragen bel gerust naar 070 221 00 15 of e-mail.